Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ναύπακτος : Ένας από τους 20 καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα.

Πολύ κοντά στην Πάτρα, από την περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά.
Βγαλμένη σαν από άλλη εποχή και με μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική, η Ναύπακτος γοητεύει τους πάντες με την διαχρονική ομορφιά και γοητεία της. Αναμφίβολα θα τραβήξετε δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχετε να θυμάστε.
Must see: Ανεβείτε στο κάστρο και θαυμάστε την υπέροχη θέα που προσφέρει στην περιοχή. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και επισκεφτείτε το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αντίρριο. Εκεί, επιβάλλεται να περπατήσετε στην γέφυρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αίσθηση, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι ασυναγώνιστη.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Η Ναύπακτος φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες καφετέριες που θα βρείτε στην Ελλάδα. Και αυτό που τις κάνει μοναδικές είναι η θέα στο ενετικό λιμάνι. Δίπλα εκεί, θα βρείτε και κάθε λογής φαγάδικα, που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις του επισκέπτη. Ο αριθμός των τουριστικών καταλυμάτων είναι μεγάλος, και οι τιμές ποικίλουν. Σίγουρα πάντως θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε.


2. Μύτικας
3. Νυδρί Λευκάδας
4. Σύβοτα Θεσπρωτίας.5. Πάργα Πρεβέζης.6. Γαλαξείδι Φωκίδας.7. Μεθώνη Μεσσηνίας.8. Αερόπολη – Λιμένι Λακωνίας.9. Μονεμβασιά Λακωνίας.10. Κυπαρίσσι Λακωνίας.11. Ναύπλιο Αργολίδος.12. Λαύριο Αττικής.13. Λίμνη Ευβοίας.14. Μακρυνίτσα Μαγνησίας.15. Πλαταμώνας Πιερίας.16. Ουρανούπολη Χαλκιδικής.17. Πόρτο Λάγος Βιστωνίδας (Ξάνθη – Ροδόπη).18. Νήσος Θάσος.19. Νήσος Άνδρος.20. Νήσος Σάμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου