Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παράσταση Νίκης για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

Η Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να καλύψει το πλήθος του κόσμου, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και στην παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της, που θα οδηγήσει στη Νίκη της 18ης Μαΐου.

Η δυναμική και ο παλμός της συγκέντρωσης σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και την συστράτευση στις αρχές και τις αξίες της Παράταξης, που εδώ και δεκαέξι χρόνια προχωρά με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και αποφασιστικότητα. 
Στην χθεσινή συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές αναφέρθηκε συνοπτικά στο δυσμενές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των πολιτικών αρχών και αξιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το μοντέλο του πολιτικού προσωπικού, που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, άμεσα εξαρτώμενο από τα κομματικά χρίσματα και τα μέσα επικοινωνίας διαμόρφωσε πελατειακές και εξαρτώμενες σχέσεις, καλλιέργησε την αδιαφάνεια και οδήγησε στην αντιπαραγωγική λειτουργία των υπηρεσιών. Αυτό το πολιτικό πρότυπο είχε επιπτώσεις στη διαμόρφωση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης. Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, που το σύστημα τους αποκλείει από τη συμμετοχή στα κοινά».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας συγκροτήθηκε το 1998 με στόχο να αντιταχθεί σε αυτό το μοντέλο και να καταθέσει μια καθαρά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση διαχείρισης, διοίκησης και εφαρμογής πολιτικών που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουλές επεσήμανε:

«Αποτελέσαμε την επιλογή της κοινωνίας στην περίοδο της μεγάλης κρίσης, καθώς αναγνωρίστηκε στην παράταξή μας το νέο πρότυπο άσκησης εξουσίας που ενσαρκώνει τις αρχές της ειλικρίνειας, της αξιοπιστίας, της συνέπειας, της μεθοδικότητας, της εργατικότητας και της αποτελεσματικότητας».

«Ως Παράταξη πρωτοπορήσαμε και από το 2007, όταν πολύ πριν τη συζήτηση για το νόμο του Καλλικράτη, καταθέσαμε την πρόταση για τη συγκρότηση του Δήμου Ναυπακτίας, στο πλαίσιο της ορθολογικής διοίκησης και βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ναυπακτία ως ενιαία γεωφυσική και ανθρωπολογική ενότητα. Έχουμε βαθιά γνώση και εμπειρία, πραγματοποιούμε με συνέπεια το όραμά μας για τη Ναυπακτία».

Στη συνέχεια παρουσίασε το τιτάνιο έργο που υλοποίησε η δημοτική αρχή στην πιο δύσκολη δημοτική θητεία της μεταπολεμικής περιόδου, αντιμέτωπη με το υπέρογκο χρέος 12 εκατ. ευρώ, με περικοπές επιχορηγήσεων που άγγιξαν το 70% και με έναν μακρύ κατάλογο χρόνιων άλυτων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν και διογκώθηκαν στην εποχή της ευμάρειας. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Εργαστήκαμε σκληρά, συγκρουστήκαμε με συμφέροντα και νοοτροπίες που οδηγούσαν το Δήμο στην κατάρρευση. Με τη στάση μας και το έργο μας, με τις επιλογές και τις αποφάσεις σας αποδείξαμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε και γι’ αυτό έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ για να διασφαλίσουμε ό,τι πετύχαμε, για να πραγματοποιήσουμε το Όραμα για τη Ναυπακτία». 

Κατόπιν έδωσε τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας: 

Ολοκλήρωση των βασικών υποδομών και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπακτίας, 

Δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να βγούμε ως κοινωνία από τη λογική της πεντάμηνης εργασίας. 

Τέλος αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της συγκρότησης του Ψηφοδελτίου Νίκης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας:

«Με αίσθημα ευθύνης αντιταχθήκαμε στις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, που μια εβδομάδα πριν την κατάθεση των Συνδυασμών άλλαξαν την εγκύκλιο, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους αυτή η λειτουργία της κεντρικής διοίκησης. Συγκροτήσαμε το Ψηφοδέλτιο της Παράταξής μας βάσει των αρχών και των αξιών που υπηρετούμε. Συνεχίζουμε να τιμάμε την κοινωνία που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύεται στο τιμόνι του Δήμου για τρεις συνεχείς δημοτικές θητείες. Με εμπειρία, ανανέωση και απόλυτο σεβασμό στους συνδημότες μας συνεχίζουμε και ζητάμε την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους» 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου